Op aanvraag nieuwe lessen

Naast Jazzdans is er ook de mogelijkheid bij voldoende aanmeldingen om een flamenco of klassiek ballet les te starten in de doordeweekse ochtenduren. Een les duurt 60 minuten.

Flamenco

dans4fun-flamencoFlamenco wordt beschouwd als deel van de algemene Spaanse cultuur en is in de 2e helft van de 19e eeuw ontstaan in de regio Andalusia. Flamenco is Spaanse dans gecombineerd met gitaar en zang: een drie-eenheid waarmee vreugde en verdriet van het leven worden uitgedrukt. Flamencodans is expressief en ingetogen met krachtige gratie en bovenal gevoel en hartstocht: “duende” (de ziel, de geest).

In de les besteed ik aandacht aan diverse ritmes die worden gemaakt door het voetenwerk, het klappen van de handen en het knippen van de vingers. Tevens werken we aan de krachtige, expressieve houding. We eindigen de les met een danscombinatie.

Kleding: schoenen met een stevige (blok-) hak, een lange rok met een t-shirt of topje.

Klassiek ballet

dans4fun-ballet5Klassiek ballet is de oudste vorm van ballet. Klassiek ballet is ontstaan in Frankrijk en werd beroemd als kunstvorm door koning Lodewijk XIV.

We werken aan een goede (opgestrekte) houding, aan sierlijkheid, aan versterking en versoepeling van de spieren en het houden van balans. De les start met diverse oefeningen aan de barre. Daarna dansen we in het midden voor de spiegel en vervolgens over de diagonaal.

We sluiten af met met sprongen en combinaties, gebruikmakend van de hele ruimte.

Kleding: balletschoenen, een balletbroek, panty of maillot met een strak t-shirt of een balletpakje. Bij aansluitende kleding zie je de houding en strekking beter.